Кулинарни рецепти » Спагети с тиквички и броколи

 Спагети с тиквички и броколи

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г спагети /1/2 пакет/
· 1 глава броколи
· 3 с.л. зехтин
2 тиквички
3 скилидки чесън
· 2 с.л. краве масло
· 150 мл пилешки бульон
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме броколите на розички, които бланшираме 4-5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги обливаме със студена вода.

Загряваме зехтина на умерен котлон и задушаваме 4 мин нарязаните на кубчета тиквички. Прибавяме маслото и счукания чесън и задушаваме още 2 мин, бъркайки периодично. Прибавяме броколите, обръщаме ги в мазнината и наливаме топлия пилешки бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме сместа да къкри още 3-4 мин.

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме със зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало