Вечер е,
изморени сте, а искате да приготвите нещо вкусно? А ако очаквате гости, със
сигурност ще трябва и да е лесно и впечатляващо.
ИДЕЯ: Направете
пиле с картофи по нов начин. Това, което ще ви отнеме най-много време, е да нарежете
продуктите. Останалото става почти без ваше участие, а резултатът е … вкусен!
ПРОДУКТИ:
2 кг пилешки
гърди, нарязани на кубчета
8 картофа, отново
на кубчета
1/3 чаша мазнина
2 ч. настърган
кашкавал, а по-добре сирене Чедър
1 ч. бекон, нарязан
на дребно
Подправки:
1 1/2 ч.л.
сол
1 с.л.
прясно смлян пипер
1 с.л.
червен пипер
2 с.л. чесън
на прах
3 с.л. подлютен
сос /по желание/
1 ч. зелен
лук, нарязан – за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
После е
лесно. Смесете в купа мазнината с всички подправки. Добавете и картофите и
оставете 10-тина минути да се мариноват. С помощта на решетъчна лъжица извадете
картофите, а соса оставете настрани. Изпечете бекона в тиган и го оставете да
се отцеди.
Намаслете
тавата, в която ще печете. Намаслете пилешките кубчета с мазнината от бекона и
разстелете в тавата. Размесете с картофите. Полейте със соса и печете. Ако е
необходимо, добавете малко вода. Когато е готово добавете бекона, поръсете с кашкавал или сирене
Чедър и отново върнете тавата във фурната за 10-15 минути. Преди сервиране поръсете с нарязания на сито зелен лук.
Да ви е
сладко!
Назаем от geniuskitchen
Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение